Het Bos van Anno » Je Eigen-Wijze Retraite

Je Eigen-Wijze retraite
Het 'Bos van Anno' is de ideale plek om je in alle rust in de natuur terug te trekken om jouw retraite, op je eigen-wijze manier, vorm te geven.
Tijdens een eigen-wijze retraite ben je helemaal alleen en op jezelf (of samen met je reisgenoot) in het bos op ons afgesloten natuurterrein. Dit kan in stilte zonder enige vorm van begeleiding, maar ook in combinatie met begeleiding, coaching, wellness, behandelingen en/of wandelingen.
Je kunt vasten, een sapkuur volgen of je eigen potje koken. Afhankelijk van het seizoen, kun je fruit, bessen, frambozen, aardbeien en noten plukken of rapen. Op verzoek staat er 's morgens een versgebakken broodje naar keuze voor je klaar.
Je kunt gebruik maken van het buitentoilet, de verfrissende (buiten) regendouche en zwemmen of snorkelen in de natuurlijke zwemvijver.
Als we thuis zijn kun je, tussen 8.00 uur en 21.00 uur, gebruik maken van de badkamer op de eerste verdieping van de houten woning.
In de houtgestookte sauna en/of hottub kun je alle spanning van je af laten glijden en heerlijk tot rust komen.
Vanuit een hangmat tussen de bomen kun je de natuur op je in laten werken. Als je stil bent kun je soms een ree, haas, vos of egel voorbij zien komen of een groene of roodbonte specht het nest in en uit zien gaan.
's Avonds is het heerlijk vertoeven bij een zelfgestookt kampvuurtje.
Ook voor een naturistische retraite ben je bij ons aan het juiste adres. Op het hele terrein, uitgezonderd de oprit, kun je gewoon in je blootje lopen.            
We laten je bij aanmelding een vragenformulier invullen, zodat we beter op jouw persoonlijke behoeftes kunnen inspelen.
 
De boshut

Op een rustig plekje midden in 'Het bos van Anno' vind je een eenvoudige prikkelarme boshut van 10 m2 met houten veranda. 
De boshut wordt elektrisch verwarmd en is voorzien van een 2-persoons bed met een drukverlagend matras van 140x200 cm, tafel en stoelen, koelkast met vriesvak, waterkoker, elektrische kookplaat, eet-, drink- en kookgerei.

Je kunt gebruik maken van de vuurplaats in het bos en de hangmatplekken tussen de bomen. 
 
Het boshuisje

In 'Het bos van Anno' vind je een boshuisje van 30 m2 met overdekte houten veranda met een eigen vuurplaats en 2 hangmatplekken tussen de bomen.
Het boshuisje wordt verwarmd door een sfeervolle houtkachel met zicht op het vuur en is voorzien van een 2-persoons bed (160x200cm) met drukverlagend matras en twee 1-persoons bedden, muziekinstallatie met cd-speler, tafel en stoelen, keuken met gasfornuis, koelkast, eet-, drink- en kookgerei.
 
Kamperen in het bos of op de zonneweide

Voor nog meer natuurbeleving is het ook mogelijk om in je eigen tentje of ander kampeermiddel op een plek naar keuze te overnachten. 
Als je je volledig één met de natuur wilt voelen of je eigen Vision Quest wilt ervaren, kun je in een hangmat, op de trampoline, of onder een afdakje in het bos slapen. 
Tijdens je verblijf staat de veldkeuken op de vuurplaats tot je beschikking, maar kun je ook je eigen potje boven het kampvuur koken. Hier kun je oa de driepoot, vuurrooster, vuurvaste pannen, een waterketel en wafelijzer voor gebruiken.
 
Tarieven Eigen-Wijze retraite inclusief gebruik sauna. 
- met verblijf in de boshut 1 persoon € 80,- per overnachting, 2 personen € 100,- per overnachting. 
- met verblijf in het boshuisje 1 persoon € 100,- per overnachting, 2 personen € 120,- per overnachting.
- met verblijf in je eigen kampeermiddel in het bos of op de zonneweide 1 persoon € 40,- per overnachting, 2 personen € 60,- per overnachting. 
- Opgemaakt 1-persoons bed bij aankomst € 5,- / 2-persoons bed € 10,- 

- Eindschoonmaak boshut € 30,- / boshuisje € 50,-
- Toeristenbelasting € 1,25 pp per overnachting.
Aankomst: eerste dag vanaf 14.00 uur, vertrek: laatste dag voor 11.00 uur.
 
Bij te boeken:

Fietshuur € 5,- per dag. 
- Gebruik houtgestookte hottub € 30,- voor 1 persoon per dagdeel, voor een 2e, 3e of 4e persoon geldt een toeslag van € 10,- per persoon.

- Brandhout om een kampvuurtje te stoken € 8,- per volle kruiwagen.
- Zelfgebakken brood naar keuze (dag van te voren bestellen) € 3,-
- Zelfgemaakte smoothie bv bosbessen, appel, banaan € 3,-
- Biologische jam uit eigen tuin oa aardbei/framboos of bosbessen € 3,-
- Biologische kruidenthee of jasmijnthee uit eigen tuin € 3,- per pot.
- Biologische zoetzure courgette of augurken uit eigen tuin € 3,-
 
Algemene voorwaarden
Annulering: Bij annulering van je retraite tot 2 weken van tevoren wordt 25% van de totaalsom berekend, binnen 2 weken 50% en binnen één week 100%.