Het Bos van Anno » Sjamanendrum bouwen

Sjamanendrum bouwen

Heb jij altijd al zelf je eigen sjamanendrum willen bouwen?

Wij bieden jou de mogelijkheid om tijdens een tweedaagse workshop in het Bos van Anno je eigen sjamanendrum en drumstok te maken en daar de verbinding mee aan te gaan. Door zelf je drum te bouwen gaat daar je eigen energie en intentie in zitten. Hierdoor zal je meer verbinding met je drum en de er uit voortkomende oerklanken ervaren.

 

De sjamanendrum is een bijzonder krachtig en heilig instrument dat door iedereen te bespelen is en je verbindt met je eigen ritme en dat van Moeder Aarde. Het geluid van de drum is een oertaal die je direct en diep raakt en je meeneemt op reis. Een reis naar je binnenwereld, naar je eigen kracht.

 

Bij het drummen sla je zoals je hart en gevoel je ingeeft. Het ritme van de drum is als de hartslag van je leven, brengt je tot rust en kan je in een meditatieve toestand of trance brengen. De drum helpt je om te aarden en jezelf en anderen te helen. Je kunt je drum ook gebruiken voor rituelen, trancereizen en ceremonies.

 

Voor het maken van een sjamanendrum kun je kiezen uit een rond essenhouten frame met een doorsnede van 36, 41, 46 of 51 cm of een 13-kantig houten frame van populier of red ceder met een doorsnede van 42, 47, 52 of 61 cm. Een 13-kantig frame staat symbool voor de 13 manen van het jaar.

Het is ook mogelijk om in een 3-daagse workshop je eigen sjamanendrum van een uitgeholde boomstam te maken.

Je kunt het frame van je drum bespannen met een huid van edelhert, paard, koe, geit, ree, kameel, rendier of wild zwijn. Alle huiden zijn van te voren zonder chemicaliën schoongemaakt en gedroogd.

Voor het handvat en de drumstok kun je een houten stok uitzoeken, maar je kunt daar ook een stuk gewei van eland of rendier voor gebruiken. Een gewei staat symbool voor verhoogde waarneming en afstemming op hogere dimensies. 

De grootte, houtsoort en vorm van het frame en de soort, dikte, beharing en bewerking van de huid bepalen de uiteindelijke klank en energie van jouw eigen unieke persoonlijke drum. De kracht en energie uit het leven van de boom en het dier krijgen een tweede leven, een nieuwe stem.

 

Voordat je aan het werk gaat, maak je contact met het door jou gekozen dier en vraag je het dier toestemming om zijn huid te mogen gebruiken. Tijdens het maken van de drum kom je in een proces van loslaten, acceptatie en inzicht. Vertrouw erop, dat je ontvangt, wat jij op dit moment nodig hebt.

Je kunt je drum naar eigen inzicht of aan de hand van wat voorbeelden in je eigen tempo vorm geven. Het proces van verbinden en creëren kan zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Aangezien gedroogde huiden weersgevoelig zijn, bespan je je aanspanbare drum met speciaal touw, eventueel in combinatie met houten kralen. Tijdens de workshop leer je je drum spannen en ontspannen.

Voordat je je drum mee naar huis neemt, wordt deze met een ritueel ingewijd. Na het opspannen van de natte huid moet je drum drogen om de oerklanken volledig tot z'n recht te laten komen.

Agenda workshop sjamanendrum bouwen 2018

- 7 en 8 april

- 30 juni en 1 juli

- 13 en 14 oktober

- voor groepen in overleg

Deze 2-daagse workshop is van zaterdag 10.30 uur tot zondagmiddag.

Wij bieden de mogelijkheid om ca een week voor aanvang van de workshop verschillende drums uit te proberen en een huid voor je drum uit te zoeken.

Kosten weekend sjamanendrum bouwen

Sjamanendrum met drumstok inclusief alle standaard materialen*, koffie, thee, fruit, maaltijden en overnachting (in je eigen tent of bed in de houten woning):

- frame 36 cm rond essenhout € 275,-

- frame 41 cm rond essenhout € 280,-

- frame 42 cm 13-kantig populierenhout € 310,-

- frame 46 cm rond essenhout € 285,-

- frame 47 cm 13-kantig populier € 315,- of 13-kantig red cedar € 330,-

- frame 51 cm rond essenhout € 290,-

- frame 52 cm 13-kantig populier € 320,- of 13-kantig red cedar € 335,-

- frame 61 cm 13-kantig douglas met extra grote huid € 355,-

- frame 61 cm 13-kantig red cedar met extra grote huid € 365,- 

* meerprijs huid van wild zwijn of rendier € 40,-

* meerprijs handvat of drumstok van gewei: ree/edelhert/eland/rendier € 25,- 

* vossenstaart € 25,-

* vleugel van buizerd of kerkuil € 50,-

* grote veren van buizerd, kerkuil of pauw € 1,- per stuk.

 

We bieden de mogelijkheid om 's avonds gebruik te maken van de houtgestookte buitensauna. Kosten sauna € 10,- pp.

Neem voor de overnachting je eigen beddengoed mee.

Toeslag opgemaakt 1-persoons bed € 5,- / 2-persoons bed € 10,-

Toeslag overnachting in de boshut met 2-persoons bed € 40,-

 

Het is ook mogelijk om bij ons een kant en klare sjamanendrum te kopen of geheel naar jouw wens te laten maken.

 

Dieren en hun betekenis:

- Edelhert: gekroonde koning van het woud, zachtheid, onschuld, moed om het onbekende aan te gaan, zinnelijk, liefde, gratie, scherpe zintuigen, terug naar de natuur, spiritueel, helderziend.

- Ree: zachtaardig, onschuld, gevoelig, onzichtbaar, waakzaam, gratie, alert, oplossingsgericht vermogen, spiritueel.

- Paard: vrijheid, kracht, stabiliteit, trekken en reizen, vriendschap, zachtmoedig, bewust, sierlijk, overtuigingskracht, helderziend.

- Koe: moeder- of vaderschap, vruchtbaarheid, zorgzaam, aards, zelfbezinning, rijkdom van moeder aarde, genieten van het leven, banden met vorige levens.

- Geit: gids en leider, onafhankelijk, flexibel en krachtig, voedster, veel doorzettingsvermogen.

- Wild zwijn: onverschrokken moed, diepe verbondenheid met de aarde, koestering, gretigheid, confrontatie, geluk.

- Kameel: meester in het overleven, bereid om zware lasten te dragen, uithoudingsvermogen, standvastig, oplossingsgericht, vorige levens, helderziend, healing.

- Rendier: doorzettingsvermogen, kracht, standvastig, voorzichtig, sociaal, communicatie, beweging, innerlijke rust.

- Eland: trots, macht, kracht, wijsheid, geduldig, waakzaam, vriendelijk, overleving, uithouding- en doorzettingsvermogen, gevoel van eigenwaarde.