Retraites

Retraites kunnen door ons persoonlijk en individueel begeleid worden. Wij bieden jou een combinatie van een stilteretraite, natuurretraite en wellnessretraite. En dit in een veilige omgeving, waarin je helemaal jezelf mag zijn, met alles wat er op dat moment is. We hebben ruime ervaring in het coachen van mensen en begeleiden jou met veel aandacht, liefde en respect in jouw persoonlijke proces van verstilling, bezinning en bewustwording. Dit doen we aan de hand van een zorgvuldig samengesteld programma van activiteiten en ontspanning. Gedurende een retraite wordt er zo min mogelijk gesproken en bij voorkeur geen telefonisch contact met de buitenwereld onderhouden. Dit om te voorkomen dat je te veel in je hoofd blijft zitten, terwijl je juist nu je aandacht naar binnen wilt richten om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. Stilte zien we als een middel en niet als doel op zich. We begeleiden jou in het laten aarden en om je van je hoofd naar je hart te laten gaan. Tijdens een coachinggesprek wordt er vooral naar jou geluisterd zonder te oordelen en krijg je van ons op een eerlijke en liefdevolle manier feedback. Bij een healing/klankschaalmassage worden dmv zachte aanrakingen en de resonantie van grote oude Himalaya klankschalen emotionele, geestelijke en lichamelijke blokkades opgeheven en je energiebalans hersteld, waardoor onrust, spanning, stress en pijnklachten verminderen en het zelfhelend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd.

Voor een optimale natuurbeleving kun je tijdens jouw retraite in de verwarmde schuilhut met seniorenbed in het bos verblijven. Door in alle eenvoud en alleen in de natuur te zijn, kost het minder moeite om de aandacht naar binnen te richten en te voelen wat er op dit moment is. Het is ook mogelijk om in een vrijstaand bungalowtje met eigen badkamer, keuken en sfeervolle houtkachel of in een kamer op de eerste verdieping van de houten woning te verblijven. Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van de badkamer en toilet in de houten woning en het buitentoilet in het bos.

Als het weer het toelaat, wordt er 's ochtends een aardende en verstillende wandeling door het uitgestrekte natuurgebied het 'Bargerveen' gemaakt. Bij zonsopgang komt de natuur langzaam tot leven en hebben we de meeste kans op een ontmoeting met de wat schuwere reeën. Vertraagd in stilte wandelen en bij voorkeur op blote voeten, helpt om in verbinding met jezelf en je omgeving te zijn. Ruimte om te ervaren wat er is en te genieten van de natuur.

Bij ons staan jouw behoeftes en wensen centraal. Er is bij ons veel mogelijk, maar niets verplicht. Luister goed naar jezelf en voel wat jij op dit moment nodig hebt. We laten je bij aanmelding een vragenformulier invullen, zodat we beter op jouw persoonlijke behoeftes kunnen inspelen. Alle activiteiten vinden bij voorkeur buiten in de natuur plaats. 

 

Wat kunnen wij jou bieden?

- Een combinatie van een 4-daagse stilteretraite, natuurretraite en wellnessretraite met een zorgvuldig opgebouwd programma.

- Overnachten naar keuze in de comfortabele schuilhut met seniorenbed in het bos, in een vrijstaand bungalowtje met eigen badkamer/keuken en sfeervolle houtkachel of in een kamer op de eerste verdieping van de houten woning. 

- Met liefde klaargemaakte vegetarische maaltijden, zoveel mogelijk bereid met biologische producten uit eigen tuin.

- Verstillende wandelingen en fietstochten door de natuur.  

- Stilte-, geleide- en actieve meditaties. 

- Creatieve therapie, intuitief tekenen, schilderen of kleuren.

- Coachinggesprekken.

- Healing/klankschaalmassage.

- Aardende werkzaamheden in de biologische moestuin en houthakken in het bos.

- Loslaatritueel bij het kampvuur in het bos.

- Dansen op blote voeten in verbinding met jezelf en moeder aarde.

- Zonnen in een ligstoel op het terrasje aan het water of lekker relaxen in een hangmat op de zonneweide of in het bos.*

- Ontspannen in de houtgestookte hottub of buitensauna.*

- Zwemmen en/of afkoelen in de natuurlijke zwemvijver, de dompelton of onder de verkwikkende regendouche.*  

 

* Sauna, badderen, zwemmen en zonnen in je blootje is voor ons natuurlijk en vanzelfsprekend, maar niet verplicht.