Het bos van Anno » Retraites

Retraites

Onze retraites zijn individueel of zeer kleinschalig van opzet en worden door ons persoonlijk begeleid. Wij bieden jou een combinatie van een stilteretraite, natuurretraite en wellnessretraite. Dit in een veilige omgeving, waarin je helemaal jezelf mag zijn, met alles wat er op dat moment is. We hebben ruime ervaring in het coachen van mensen en begeleiden jou met veel aandacht, liefde en respect in jouw persoonlijke proces van verstilling, bezinning en bewustwording. Dit doen we aan de hand van een zorgvuldig samengesteld programma van activiteiten en ontspanning. Gedurende een retraite wordt er zo min mogelijk gesproken en bij voorkeur geen telefonisch contact met de buitenwereld onderhouden. Dit om te voorkomen dat je te veel in je hoofd blijft zitten, terwijl je juist nu je aandacht naar binnen wilt richten om te voelen wat er is en wat je nodig hebt. We begeleiden jou in het laten aarden en helpen je om van je hoofd naar je hart te gaan.

Voor een optimale natuurbeleving kun je tijdens jouw retraite in je eigen tent of in de verwarmde boshut met seniorenbed verblijven. Door in alle eenvoud en op jezelf in de natuur te zijn, kost het minder moeite om de aandacht naar binnen te richten en te voelen wat er op dit moment is. Het is ook mogelijk om in een kamer van de houten woning te verblijven.

Als het weer het toelaat, kan er 's ochtends een aardende en verstillende wandeling door het uitgestrekte natuurgebied het 'Bargerveen' gemaakt worden. Bij zonsopgang komt de natuur langzaam tot leven en hebben we de meeste kans op een ontmoeting met de wat schuwere reeën. Vertraagd in stilte wandelen en bij voorkeur op blote voeten, helpt om in verbinding met jezelf en je omgeving te zijn. Ruimte om te ervaren wat er is en te genieten van de natuur.

Bij ons staan jouw behoeftes en wensen centraal. Er is bij ons veel mogelijk, maar niets verplicht. Luister goed naar jezelf en voel wat jij op dit moment nodig hebt. We laten je bij aanmelding een vragenformulier invullen, zodat we beter op jouw persoonlijke behoeftes kunnen inspelen. Alle activiteiten vinden bij voorkeur buiten in de natuur plaats. 

 

Wat kunnen wij jou bieden?

- Een combinatie van een stilteretraite, natuurretraite en wellnessretraite met een zorgvuldig opgebouwd programma.

- Overnachtingen in de comfortabele verwarmde boshut met seniorenbed, in een tent of in een kamer van de houten woning. 

- Met liefde klaargemaakte vegetarische maaltijden, zoveel mogelijk bereid met biologische producten uit eigen tuin.

- Verstillende wandelingen en fietstochten door de natuur.  

- Stilte-, geleide- en actieve meditaties. 

- Creatieve therapie, intuitief tekenen, schilderen of kleuren.

- Coachinggesprekken.

- Healing/reiki en klankschaalmassage.

- Aardende werkzaamheden zoals houthakken in het bos.

- Loslaatritueel bij het kampvuur in het bos.

- Dansen op blote voeten in verbinding met jezelf en moeder aarde.

- Zonnen in een ligstoel op het terrasje aan het water of lekker relaxen in een hangmat op de zonneweide of in het bos.*

- Ontspannen in de houtgestookte hottub of buitensauna.*

- Zwemmen en/of afkoelen in de natuurlijke zwemvijver, de dompelton of onder de verkwikkende regendouche.*  

 

* Sauna, badderen, zwemmen en zonnen in je blootje is voor ons natuurlijk en vanzelfsprekend, maar niet verplicht. 

 

Tarieven retraite 2015

We proberen de kosten voor een retraite zo laag mogelijk te houden. Dit doen we door zoveel mogelijk zelf te doen en zo min mogelijk uit te besteden. Onze retraites zijn individueel of zeer kleinschalig van opzet en hebben een zorgvuldig opgebouwd programma van 4 dagen.

 

Je kunt bij ons al een geheel verzorgde 4-daagse retraite boeken:

- met verblijf in je eigen tent (zonneweide of in het bos) voor € 450,-

- met verblijf in de houten woning (gedeelde kamer) € 480,-

- met verblijf in de houten woning (kamer voor jou alleen) € 520,-

- met verblijf in de verwarmde boshut in het bos € 560,-  

 

Je kunt deze retraite ook individueel boeken. Je bent dan onze enige gast en verblijft op een plek naar keuze voor € 800,- Tijdens deze retraite is er meer ruimte voor persoonlijk wensen. Datum in overleg.

 

Voor een individuele retraite op maat zie: Je eigen-wijze retraite.

 

De tarieven zijn inclusief: het verblijf, alle maaltijden, koffie, kruidenthee, persoonlijke begeleiding, deelname aan meditaties, verstillende wandelingen en loslaatritueel bij het kampvuur, gebruik hottub, sauna, hangmat en fiets.

Tijdens je retraite € 10,- korting op coachinggesprekken en energetische behandelingen.

 

Data kleinschalige retraites 2015

- 10 t/m 13 april. 

-  1 t/m 4 mei.

- 29 mei t/m 1 juni.

- 3 t/m 6 juli.

- 14 t/m 17 augustus.

- 11 t/m 14 september.

-  9 t/m 12 oktober.

Aankomst op vrijdagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur, vertrek op maandagmiddag.