Het Bos van Anno » Eigen-Wijze Retraite

Eigen-Wijze retraite
Het 'Bos van Anno' is de ideale plek om je in alle rust in de natuur terug te trekken om jouw retraite, op je eigen-wijze manier, vorm te geven.
Tijdens een eigen-wijze retraite ben je helemaal alleen en op jezelf (of samen met je reisgenoot) in het bos op ons afgesloten natuurterrein. Dit kan in stilte zonder enige vorm van begeleiding, maar ook in combinatie met begeleiding, coaching, wellness, behandelingen en/of therapeutische wandelingen.
Je kunt vasten, een sapkuur volgen of je eigen potje koken. Afhankelijk van het seizoen, kun je fruit, bessen, frambozen, aardbeien en noten plukken of rapen. Op verzoek staat er 's morgens een versgebakken broodje naar keuze voor je klaar.
Je kunt gebruik maken van het buitentoilet, de verfrissende (buiten) regendouche en zwemmen of snorkelen in de natuurlijke zwemvijver.
Als we thuis zijn, kun je - tussen 8.00 uur en 20.00 uur - gebruik maken van de badkamer op de eerste verdieping van de houten woning.
In de houtgestookte vogelobservatie-sauna en/of hottub kun je alle spanning van je af laten glijden en heerlijk tot rust komen.
Vanuit een hangmat tussen de bomen kun je de natuur op je in laten werken. Als je stil bent kun je soms een ree, haas, vos of egel voorbij zien komen of een groene of roodbonte specht het nest in en uit zien gaan.
's Avonds is het heerlijk vertoeven bij een zelfgestookt kampvuurtje.
Ook voor een naturistische retraite ben je bij ons aan het juiste adres. Op het afgesloten natuurterrein, uitgezonderd de oprit, kun je gewoon in je blootje lopen.            
We laten je bij aanmelding een vragenformulier invullen, zodat we beter op jouw persoonlijke behoeftes kunnen inspelen.
 
De boshut

Op een rustig plekje midden in 'Het bos van Anno' vind je de eenvoudige en prikkelarme boshut van 12 m2 met houten veranda en vuurplaats. De boshut is voorzien van een 2-persoons bed met drukverlagend matras van 140x200 cm, tafel en stoelen, cd-speler, koelkast met vriesvak, waterkoker, elektrische kookplaat en eet-, drink- en kookgerei. Op een mooie plek tussen de bomen kun je een hangmat ophangen en heerlijk genieten van de rust en stilte in het bos. De boshut kan door de beperkte capaciteit van de elektrische kachels verwarmd worden tot maximaal 15 graden boven de omgevingstemperatuur.
 
Het boshuisje

In 'Het bos van Anno' vind je het sfeervolle boshuisje in een afgesloten stukje bos met maximale privacy. Het boshuisje van 30 m2 heeft een overdekte houten veranda met vuurplaats/ BBQ en eigen composttoilet. Tussen de bomen kun je de 2-persoons hangmat ophangen. Het huisje wordt verwarmd door middel van een sfeervolle houtkachel met zicht op het vuur en is voorzien van een 2-persoonsbed (160x200) met drukverlagend Tempur matras en een 1-persoons bed. Verder is er een goede stereoinstallatie met cd-speler, tafel en stoelen, koelkast, kookplaten, waterkoker en eet-, drink- en kookgerei.
 
Kamperen in het bos of op de zonneweide

Voor nog meer natuurbeleving is het ook mogelijk om in je eigen tentje of ander kampeermiddel op een plek naar keuze te overnachten. Je kunt gebruik maken van de sauna en zwemvijver, de vuurplaats en een 2-persoons hangmat.
Tijdens je verblijf staat de veldkeuken tot je beschikking, maar kun je ook je eigen potje boven het kampvuur koken. Hier kun je oa de driepoot, het vuurrooster, de vuurvaste pannen, waterketel en wafelijzer voor gebruiken.
 
Tarieven Eigen-Wijze retraite inclusief gebruik sauna en zwemvijver, kampvuur en hangmat:
- met verblijf in boshut: 1 persoon € 75,-/2 pers. € 100,- per overnachting.
- met verblijf in boshuisje (vanaf 3 overnachtingen): 1 persoon € 110,-/2 personen € 135,-/3 personen € 160,- per overnachting. 

- met verblijf in je eigen kampeermiddel: 1 persoon € 60,-/2 personen € 85,- per overnachting. 

- Opgemaakt 1-persoons bed € 5,-/2-persoons bed € 10,-

- Eindschoonmaak € 30,- 
- Toeristenbelasting € 1,30 pp. per overnachting.
Aankomst: eerste dag vanaf 14.00 uur, vertrek: laatste dag voor 11.00 uur.

 

Eventueel bij te boeken:
- Privégebruik houtgestookte hottub 1 pers. € 30,-/2 pers. € 40,- per dagdeel.

- Gebruik fiets € 5,- per dag.
- Zelfgebakken brood naar keuze (dag van te voren bestellen) € 3,-
- Zelfgemaakte smoothie bv bosbessen, appel, banaan € 3,-
- Biologische bosbessen/aalbessen/aardbeien/frambozen jam € 3,- per pot.
- Biologische gemengde kruidenthee of jasmijnthee uit eigen tuin € 3,- per pot.
- Biologische zoetzure courgette of augurken uit eigen tuin € 3,- per pot.

 


Algemene voorwaarden
Annulering: Bij annulering van je retraite tot 2 weken van tevoren wordt 25% van de totaalsom berekend, binnen 2 weken 50% en binnen één week 100%.