Het Bos van Anno » Mannencirkel rond het kampvuur

Mannencirkel rond het kampvuur

Klik hier om een tekst te typen.

Een cirkel alleen voor mannen. 

Het ontbreken van mannenkracht of mannelijk leiderschap komt veel voor bij mannen die zijn opgegroeid/opgevoed in een gezin waarin het rolmodel van mannelijk leiderschap onvoldoende tot zijn recht komt.

In een steeds veranderende wereld is het als man al te makkelijk om overspoelt te worden en raken met de alles wat zich in de waan van de dag afspeelt. Jezelf als man volledig verwijdert voelend van de essentie van het leven. Niet meer bij de kern komen van wat het echt betekent om man te zijn in deze “nieuwe” wereld.
De verhoudingen zijn verandert, man-zijn is verandert over de afgelopen decennia. En dat vraagt een andere houding van mannen. Ik denk dat veel mannen wel een behoefte voelen op dit moment om samen met andere mannen te verbinden, op wat voor een manier dan ook. Meer op zoek zijn naar zingeving. Los willen komen uit de “rat race” van onze huidige samenleving.
Om die reden wil ik, samen met andere mannen, graag faciliteren in het proces door middel van mannencirkels te organiseren. Waar mannen kunnen praten, verbinden, voelen, doen en vooral zijn. Man-zijn. De oer-essentie van man-zijn kunnen en mogen ervaren.

 

Stel je eens een cirkel van mannen voor
Stel je eens een cirkel voor waar mannen elkaar ondersteunen bij het realiseren van elkaars dromen en aspiraties.
Stel je een cirkel voor waar iedereen luistert, niet alleen naar wat je zegt, maar ook naar wat je werkelijk bedoelt.
Een cirkel waarin jij je mag uiten zoals jij bent en waar je ook je emotie kwijt kunt.
Een cirkel waarin jij wordt uitgenodigd en uitgedaagd om jezelf te zijn.
Een cirkel waarin iedereen het beste in jou ziet, ook al zie je dat zelf niet meer.
Een cirkel van mannen die jou herinnert aan de afspraken die je maakt zodat je zelf je verantwoordelijkheid kunt pakken, je doel bereikt en je dromen verwezenlijkt.
Stel je voor een cirkel van mannen die nieuwsgierig zijn en met plezier jouw dromen en passie willen horen.
Een cirkel van mannen die willen weten wat jou inspireert en in beweging brengt.
Een cirkel van mannen die je helpen je doelen te verduidelijken en handvatten aanreiken zodat jij het leven kunt scheppen dat je wenst.
Stel je voor een cirkel van mannen die je onverbloemd de waarheid zeggen over waar jij sterk in bent, waarin je jezelf tekort doet en waar jouw groei ligt.
Stel je voor een cirkel van mannen die je helpen om vrij te komen van beperkende overtuigingen die jou saboteren en daarvoor in de plaats je eigen waarden te bepalen.
Een cirkel van mannen die je helpt de leider in jezelf te ontdekken.
Een cirkel van mannen die voor jou een veilige plaats vormen om het avontuur met jezelf aan te gaan en te worden wie jij echt bent.

Open en gesloten cirkels
Mannen die willen deelnemen aan een groep en nog geen basistraining hebben gedaan (NWTA) zijn van harte welkom in onze open mannencirkel. We kennen in deze groep geen verplichtingen maar we maken wel afspraken met elkaar. Vertrouwelijkheid is voor ons een belangrijke afspraak: wat we als mannen onder elkaar op een avond bespreken blijft onder ons tenzij we elkaar toestemming geven om ook buiten de groep hierover te praten. Dit doen we niet omdat we geheimen hebben maar omdat dit iedere man in staat stelt vrij te praten over wat hem bezig houdt en bezwaart in het leven. Zo steunen wij elkaar en geven elkaar ruimte. Met z’n allen creëren we een veilige plek waar iedere man zich kan uiten zonder zich zorgen te maken over het oordeel van anderen.
Mannen die de basistraining hebben gedaan kunnen deelnemen aan een gesloten cirkel, waarin verdere verdieping kan plaatsvinden met een vaste groep mannen.
Regels en ethiek
Om een veilige plek te creëren in cirkels is een set afspraken opgesteld. We vragen iedere deelnemer aan een cirkelavond hiermee akkoord te gaan. Een overzicht van alle afspraken vind je hier.
Wat doen wij op een avond?
We hebben bepaalde rondes om inhoud aan de avond te geven. Iedere man wordt daarbij uitgenodigd om dieper in zichzelf te kijken, in contact te komen met zijn gevoelens en verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzen die hij in het leven maakt. Dit proces geeft een man duidelijkheid, inzicht, steun en nieuwe moed om het leven aan te gaan.

 

Innerlijkleiderschap als sleutel voor succes.
Steeds meer mannen stellen zich fundamentele vragen over betekenisgeving, mannelijke indetiteit, leiderschap, man-zijn, werk, relaties en hoe je dat op een bezielde, authentieke mannelijke manier vorm geeft.Vrage die daarbij langs kunne komen zijn:

- Hoe geef ik betekenis-vol vorm aan mijn leven
- Hoe verbind ik met aderen
- Wat is mijn bijdrage aan de maastaschpij
- Hoe laat ik achter me wat me niet meer helpt
- Waar haal ik steun vandaan?

Zelf heb ik tien jaar geleden gestart als deelenemer in een mannengroep. Ik vond het spannend en heb de kracht en verrijking ervaren. Thema's onderzochht en doorgewerkt. Ik kom steeds meer tuis in mijzelf en in mijn man-zijn.

Het "mannenwerk" en de mannentrainingen ondersteunen je om als man volledig jezelf te worden. Als je dezevconfrontatie met jezelf aangaat, word je je bewust van hoe je als man in de wereld staat. Mannenwerk is thuiskomen, thuiskomen onder mannen, terwijl je de relatie met jezelf en anderen zuivert.

 


Er ligt een belangrijke taak voor mannen om opnieuw gestalte te geven aan een mannelijke
wereld, waarin zorg en broederschap weer de basis vormen in plaats van competitie en
wantrouwen. Een wereld die mannen bekrachtigd in plaats van ontkracht, waarin er
betrokkenheid is in plaats van onverschilligheid. Waarin mannen zich gezien en
ondersteund voelen.
De bedding van een groep mannen geeft draagvlak en is een spiegel om jezelf als man beter
te leren kennen. Onder mannen verdwijnt de noodzaak om je in te houden,terug te trekken
of iemand te plezieren. Mannen vinden zichzelf terug in het gezelschap van andere mannen.
De avonden hebben een vaste opzet met lichaamswerk, ruimte om te delen en oefeningen
rond thema’s die samenhangen met man-zijn (zoals autonomie, werk, relaties, vaderschap en
seksualiteit)
Samen creëren we een veilige ruimte waarin we onze mannelijkheid kunnen herontdekken
en waarin je jouw ervaringen met andere mannen kunt delen. Om te gaan staan voor wat jij
voelt en je ruimte in de wereld in te nemen. Om als man gewoon jezelf te zijn, tegelijkertijd
krachtig en kwetsbaar.
“Kunnen we elkaar zien als broeders die dezelfde weg bewandelen?. Kunnen we zelfs in de moeilijkste
momenten erkennen dat ieder van ons een reeks uitdagingen en tekortkomingen is overhandigd, en dat
we allemaal ons best doen om onszelf te leren kennen, in wie we in werkelijkheid zijn? “
Wees welkom Mannen,

Mannen bij het vuur, een ontmoeting met onszelf en een unieke mogelijkheid om weer opgeladen de uitdagingen van het dagelijkse bestaan aan te gaan.
Kom zitten rond het vuur met jouw twijfels en kwaliteiten. Deel jezelf met mannenbroeders en ontdek nieuwe potenties als je elkaar open, eerlijk, respectvol en zonder maskers ontmoet.
Iedere man is vrij om te delen of om te zwijgen. We gebruiken een ‘talking stick’ om ruimte te geven aan één persoon, om datgene te delen dat voor hem van belang is. De anderen luisteren met aandacht. Als er behoefte bestaat aan reflectie, commentaar, feedback, advies, een vraag of helemaal niets, dan kan je dat als spreker zelf aangeven. Zo niet, dan is de volgende man aan de beurt.
Kosten:
Er zijn dingen in het leven die onbetaalbaar en tóch gratis zijn. Je brengt jezelf mee.
Voel de uitnodiging en wees welkom. We beginnen om 19.30 uur. Dan maken we gezamenlijk het vuur. Neem zelf ook een stuk hout mee.

Thuiskomen als man
Thuiskomen als man doe je bij andere mannen. Dat doe je door weer met je blote voeten op de aarde te staan. Door de hitte van een vuur te voelen en de sterren boven je hoofd te zien.
En door andere mannen te ontmoeten vanuit respect, in eerlijkheid en in broederlijkheid.

Op deze avond met andere mannen kun je ‘bijtanken’, je verhaal doen, je grenzen verkennen en opnieuw contact maken met jouw vitaliteit, jouw passie, jouw missie.

Op deze avond is ruimte en tijd voor alles wat ons mannen werkelijk bezighoudt en volop gelegenheid om je uit te spreken en je eigen vragen te onderzoeken.

Dit alles op een prachtige locatie in het buitengebied van Hoorn. In een prachtige yurt (Mongoolse ronde tent) met houtkachel en als afsluiting een mooi buitenvuur onder de sterrenhemel.

Na afloop van deze Mannenavond voel je weer dat je Man bent en ben je gevitaliseerd, bezield en geïnspireerd voor de terugkeer naar je partner, gezin, werk en maatschappij.

 

Thuiskomen als Man
Thuiskomen als man doe je bij andere mannen. Dat doe je door weer met je blote voeten op de aarde te staan, te dansen, te grommen en te brullen. Door de hitte van een vuur te voelen en de sterren boven je hoofd te zien.
En door andere mannen te ontmoeten, in eerlijkheid, vanuit respect en in broederlijkheid.
Op deze avond met andere mannen kun je ‘bijtanken’, je verhaal doen, je grenzen verkennen en opnieuw contact maken met jouw vitaliteit, jouw passie, jouw missie.
Op deze avond is ruimte en tijd voor alles wat ons mannen werkelijk bezighoudt en volop gelegenheid om je uit te spreken en je eigen vragen te onderzoeken.
Dit alles op een prachtige locatie in het buitengebied van Hoorn. In een prachtige yurt (Mongoolse ronde tent) met houtkachel en als afsluiting een mooi buitenvuur onder de sterrenhemel.
Na afloop van deze Mannenavond voel je weer dat je man bent en ben je gevitaliseerd, bezield en geïnspireerd voor de terugkeer naar je partner, gezin, werk en maatschappij.