Liefdevol aanwezig zijn 

Tantra is een eeuwenoude oosterse levensvisie, die er vanuit gaat, dat je seksuele energie je basis-energie is. Bij de meeste mensen is hun levensenergie in meer of mindere mate geblokkeerd. Het vrijmaken van die energie in het lichaam, is in de tantra een belangrijke stap om volledig, bewust en verbonden met alles en iedereen te kunnen leven.

We zijn ons hele leven, bewust of onbewust, op zoek naar het terugvinden van deze energie. Vaak worden we daar van afgehouden door het najagen van een orgasme, zonder ooit de toestand van gelukzaligheid die daar achter ligt te bereiken. 

 

Tantra gaat over het vergroten van je bewustzijn op alle vlakken van je leven en het vrijmaken van je seksuele energie. Het gaat over kunnen zien en ervaren, wat er in je leeft en dat volledig te omarmen. Je kunt steeds meer aanwezig zijn in je emoties, denken en seksuele energie, zonder deze te verdringen of uit te hoeven leven. Tantra helpt je om van de vele en vaak tegenstrijdige kanten in jezelf een harmonieus geheel te maken. Hierdoor wordt het mogelijk om de energie van je innerlijk verlangen te transformeren naar liefde en mededogen. Seksualiteit wordt dan een heilig gebeuren waarin je een diepgaande verbinding met jezelf, een partner en het hogere kunt ervaren. 

Extase heeft een helende werking, waarin we verborgen en onderdrukte delen van ons zelf ontdekken. In een extatische toestand stroomt de levensenergie optimaal door de zeven chakra's van het lichaam. Vanwege het energetisch evenwicht wat daardoor ontstaat, komen lichaam en geest meer in balans, waardoor je een hogere staat van bewustzijn kunt bereiken.

 

De weg van Tantra begint bij bewustwording, zelfkennis en houden van jezelf. Je leert naar je innerlijke stem te luisteren en contact maken met de essentie van je diepste bewustzijn: liefdevolle aandacht. Het is dan mogelijk om in contact met jezelf en een ander te zijn, ook als je niet bij elkaar bent. Hierdoor ontstaat een diepgaande ervaring van vrijheid, verbinding en geluk.

Met Tantra kun je zelf opgelegde of cultureel bepaalde beperkingen, zoals schaamte en schuld, doorbreken en meer van het leven genieten.

 

Veel mensen worstelen in hun leven en relaties met hun verlangen. Je wilt je verlangen zo snel mogelijk bevredigen óf kunt je verlangen niet goed voelen. Dat leidt vaak tot strijd in een relatie en gedoe over wel of geen zin hebben. Zodra je je bewust wordt, van hoe dat proces van aantrekken en afstoten werkt en wat hierin jouw aandeel is, kun je er voor kiezen om los te laten en liefdevol aanwezig te zijn.

 

Tantra massage

Een tantramassage is een tedere en liefdevolle massage van je gehele lichaam die je opent voor intimiteit en genegenheid. Je bewustzijn wordt vergroot, je energie gaat vrijer stromen en je raakt meer verbonden met jezelf, de ander en de wereld om je heen. Via je lichaam wordt je ziel aangeraakt en verwelkomt.