Het Bos van Anno » Vision Quest

Met de natuur als spiegel voor de ziel

Een Vision Quest is een diepgaand en intens overgangsritueel in de natuur om antwoord op de meest belangrijke vraag op dit moment in je leven te krijgen. Het gaat over een kentering in je leven, een nieuwe weg die je in wilt slaan. Over loslaten, ruimte scheppen en het opdoen van nieuwe inspiratie en levensenergie. Het wordt je duidelijk welke persoonlijke talenten jouw geschonken zijn en welk pad je moet volgen om deze talenten te kunnen ontplooien.

Tijdens een Vision Quest ben je, na de voorbereidingsdag met zweethutceremonie, drie dagen én drie nachten helemaal alleen in de natuur, met alleen de natuur als spiegel voor je ziel. Om te vasten, te bidden, te dromen en te vragen om een visioen, een inzicht voor je leven. Om je weer te verbinden met je bron en je diepste verlangen.

Het vasten en het alleen met jezelf zijn in de natuur maken je stil en ontvankelijk voor nieuwe inzichten. Je ziet je angsten onder ogen, oude herinneringen en verdrongen emoties komen aan de oppervlakte en kunnen verwerkt worden, zodat er ruimte komt voor nieuwe inzichten die naar een nieuwe betekenisvolle richting in je leven leiden. Je ontdekt de essentie van je bestaan en wat je nodig hebt om je verlangen voluit te leven.

 

Enkele weken voor aanvang van je Vision Quest nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek om jouw intenties en verwachtingen duidelijk te krijgen en geven we je meer informatie over hoe jij je het beste kunt voorbereiden op jouw Vision Quest.

 

Op de eerste dag van jouw Vision Quest baken je je eigen plekje in het bos van Anno af, bouwen we de zweethut op en is er ruimte om te delen. Eind van de middag/begin van de eerste avond bij het ritueel reinigen in de zweethut, spreek je de intentie uit waarmee je de Vision Quest in wilt gaan. Na de zweethutceremonie zoek je je eigen plekje in het bos van Anno op en ga je de stilte in. Tijdens de drie dagen en nachten in afzondering heb je alleen de beschikking over water, je afdakje/tentje en slaapspullen. 

Tijdens je Vision Quest zijn wij op de achtergrond aanwezig, steunen jouw proces en houden contact.

De laatste nacht blijf je waken en ga je door een ritueel sterven en opnieuw geboren worden proces heen. De volgende ochtend doorbreek je de krachtcirkel, neem je afscheid van je krachtplek en stap je als herboren de wereld in. Rond het kampvuur kun je wat soep, brood en fruit nuttigen en is er ruimte om je ervaringen te delen.

Langzaam bereid je je voor op je terugkeer in de maatschappij.