Natuurlijk dansen en genieten

 

Blote-voeten-dans (geïnspireerd op oa Biodanza en Tantric Dance) is natuurlijk dansen, in contact met je eigen natuur, de natuur van een ander en de natuur om ons heen. We dansen op blote voeten om beter te aarden en contact te maken met Moeder Aarde. Hiervoor gebruiken we muziek die een gevoelige snaar weet te raken en uitnodigt om te bewegen, zoals: pop, salsa, Afrikaanse ritmes en Zuid-Amerikaanse muziek. Muziek is een universele taal, die communiceert met ons onderbewuste. De emotie die muziek overbrengt, wordt direct ervaren, zonder dat het gefilterd wordt door ons denken.

Tijdens het dansen wordt er zo min mogelijk gesproken. Dit helpt om uit je hoofd te gaan, meer te gaan voelen en meer in balans te komen. In je eigen unieke dans wordt je uitgenodigd om uitdrukking te geven, aan wat er op dit moment in je leeft. Tijdens blote-voeten-dans kun je elkaar op een speelse en liefdevolle manier ont-moeten en weer los-laten. We oefenen met aanraken, vertrouwen en overgave, bijvoorbeeld door met je ogen dicht of met een blinddoek om te dansen. Het is hierbij belangrijk om je eigen grenzen in de gaten te houden en die van een ander te respecteren.

 

Blote-voeten-dans zorgt voor diepe ontspanning van lichaam en geest, een dieper bewust-zijn, meer levenskracht, vertrouwen en levensvreugde en een diepere verbinding met jezelf en anderen.  

We dansen in de praktijkruimte. Als het weer het toelaat, is het ook mogelijk om op de zonneweide of rond het kampvuur te dansen.