Massage van binnenuit

Een klankmassage heeft een diepe ontspannende werking op lichaam en geest. De resonantie van grote oude Himalaya-klankschalen, Chinese Gong en Sjamanendrum werken sterk harmoniserend, waardoor spanningen en blokkades loslaten. Hierdoor krijgen lichaam en geest de gelegenheid om te herstellen.

 

Je lichaam bestaat voor het overgrote deel uit water. Water kan de resonantie van de Himalaya-klankschalen, Chinese Gong en Sjamanendrum zó goed doorgeven, dat je als het ware van binnenuit gemasseerd wordt. De subtiele trillingen dringen diep in al je weefsels door, waardoor spierspanningen en blokkades als het ware van binnenuit gemasseerd en losgetrild worden. Klachten als onrust, spanning, stress en pijn verminderen en kunnen zelfs helemaal verdwijnen. In het warme water van de hottub komt een klankmassage met grote klankschalen nóg dieper binnen. 

 

Een klankmassage heeft een rustgevende werking bij slaapstoornissen en spanningsgerelateerde klachten. Omringd door klank en trilling, kun je loslaten wat je bezig houdt en krijg je nieuwe energie.

Naarmate je meer ontspant en/of vaker een klankmassage hebt ondergaan, zul je merken, dat je steeds dieper kunt ontspannen en je steeds meer bewust wordt.

 

Een klankmassage in de praktijkruimte kan bloot plaatsvinden, maar je kunt hierbij ook makkelijk zittende kleding dragen, zonder knopen en ritsen. De klankschalen worden op en naast je lichaam geplaatst en zachtjes aangeslagen. Je ligt met je ogen dicht en voelt de resonantie van de klankschalen door je hele lichaam gaan. Je hoeft niets anders te doen dan ontspannen en genieten.

Een klankmassage met klankschalen kan óók plaatsvinden in het warme water van de hottub. Aangezien je lichaam voor het overgrote deel uit water bestaat, kan de resonantie van de grote klankschalen daar nóg dieper inwerken.