Het bos van Anno » Liefde, Intimiteit en Seksualiteit Coaching

Liefdes- en Intimiteitscoaching

Liefdes- en Intimiteitscoaching is voor een ieder die meer liefde, aanraking en intimiteit in zijn of haar leven wenst en daar graag begeleiding bij wil. Hoe kun je je zo ontwikkelen dat je behoeften worden vervuld en je grenzen gerespecteerd? Het leren kennen van jezelf én je behoeften is daar een belangrijk onderdeel van.

Klachten als ontevredenheid, stress, burn-out, depressie of relatieproblemen kunnen voortkomen uit een gebrek aan liefdevol contact met jezelf. Het kan ook zijn dat je te maken hebt met een extra uitdaging op intiem gebied doordat je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt. Verder is liefdes- en intimiteitscoaching geschikt als je tegen oude trauma's of blokkades oploopt. Het helpt je om de liefde voor jezelf terug te vinden en te behouden.

Intimiteit is een breed begrip en kun je zowel op lichamelijk, emotioneel als energetisch gebied ervaren. Intimiteit heeft vooral met de verbinding met jezelf te maken, waardoor je ook de verbinding met een ander aan kunt gaan.

Als je bang bent om je open, gevoelig en kwetsbaar naar een ander op te stellen, kun je je moeilijk overgeven aan liefdevolle aanrakingen en ben je vaak minder goed in staat om die aan een ander te geven. Dit kan het geval zijn in een relatie naar een partner, kind, ouder of ieder ander met wie jij je contact wilt verdiepen.

Bij liefdes- en intimiteitscoaching geef ik jou, op een integere en liefdevolle manier, de gelegenheid om te oefenen met liefdevolle aanraking en intimiteit. Door hiermee, in een veilige setting, op een ontspannen manier mee te oefenen, krijg je meer zelfvertrouwen en een diepere, meer liefdevolle verbinding met jezelf. Hierdoor kom je thuis bij jezelf en ben je beter in staat om een intieme relatie met een ander aan te gaan of deze te verdiepen.

Trauma's en blokkades helen

Als het moeilijk voor je is om bij je gevoel te komen, doordat je een traumatische ervaring hebt meegemaakt of last hebt van blokkades, gaan we daar eerst mee aan de slag. Ook kan ik je mee de natuur in nemen om al lopend je weg te vinden door alles wat je blokkeert.

Bloot of gekleed

Om intimiteit te kunnen ervaren is het niet noodzakelijk om jezelf letterlijk bloot te geven, maar dat kan natuurlijk wel. Het is aan jou, wat je zou willen leren en wilt ervaren. De mate van lichamelijke aanraking tijdens de liefdes- en intimiteitscoaching bepaal je zelf.

Traject

Liefdes- en intimiteitscoaching vindt plaats in een veilige en liefdevolle setting, waarin je helemaal jezelf mag zijn, met alles wat er op dat moment is. Een sessie begint met een gesprek bij een kopje thee om in het hier en nu aan te komen en op elkaar af te stemmen.

 

Wat zou het fijn zijn als je jezelf toe kan staan om meer te genieten van intimiteit!