Ervaringen

Om een beeld te krijgen wat ik voor je kan betekenen, staan hieronder enkele ervaringen van mijn cliënten. Ik stel het erg op prijs als je hier je eigen ervaring(en) wilt delen. Delen kan met je voornaam of de eerste letter daarvan, óf anoniem. Ik plaats uiteraard niets zonder toestemming van de schrijver/ster.

 

Tantra Body- en Yoni De-Armouring

Beste Anno en Gisela,

Het is weeral bijna 3 maanden geleden dat ik bij jullie ben geweest en wilde jullie via deze weg nogmaals heel erg bedanken.

Anno, ik wilde je graag nog even zeggen dat je sessie mij erg heeft geholpen. Het was voor mij, zoals ik het nu zie, een stap naar het volgende healing proces. Ik weet nog dat onder andere tegen me zei dat ik de juiste partner nodig had die veel geduld met me heeft. En het is zo amazing, voor mij voelt het als en wonder, bijna niet te geloven, maar nog geen week later ontmoette ik een vriend die ik kenden van 10 jaar geleden.

Er was gelijk een klik en het duurde niet lang voor we een relatie hadden.

Het bijzondere is dat hij 4 jaar tantra leraar is geweest en innerlijk kind en shadow work doet. Hij had engelengeduld met mij en ik heb met hem aan blokkades kunnen werken. Ik heb nu geen pijn meer en kan er zelfs elke dag van genieten. Wat een wereld is er voor mij open gegaan! En dat is eigenlijk begonnen bij jullie :-)

Als bedankje wil ik jullie dan ook graag mijn boek geven en hoop dat het voor jullie ook wat kan betekenen.

Heel veel liefs, Monica 

 

Tantramassage en Yoni De-Armouring

Na een uitgebreide tantrische massage waarin ieder deel van mijn lijf liefdevol werd aangeraakt, masseert Anno langzaam richting mijn Yoni. Het voelt heel veilig en vertrouwd en ik heb volledig de controle. Meerdere malen vraagt hij hoe zijn aanraking voelt en of hij verder mag gaan. Ik ben nog nooit op zo'n liefdevolle manier door een man aangeraakt en gemasseerd. Ik voel spanning op plekken waar ik niet wist dat die daar zat. Onder Anno's warme handen voel ik alles steeds ontspannen, eerst rondom en dan ook in mijn Yoni. Hij raakt een plek aan waar duidelijk nog wat spanning zit en verteld wat hij daar voelt. Ik voel de spanning onder zijn aanraking verzachten en langzaam oplossen. Daarna raakt hij een plek aan waardoor ik mijn hoofd helemaal leeg voel lopen. Dan trekt hij zich terug en dekt me zachtjes met een warme deken toe.

Ik mag nog even blijven liggen en krijg een kopje warme kruidenthee.  Ik voel me ontspannen en loom en gloei nog helemaal na. Alles stroomt van binnen. Ik voel iedere spier en vezel die in mij is aangeraakt vibreren. Soms voel ik me even wegglijden, steeds dieper in mijzelf. Ik hoef helemaal niets.

Ik geniet van het voelen van vrijheid. Zo dicht bij mezelf en niemand die iets van mij wil. Na een poosje ga ik naar buiten en kruip de warme hottub in. Ik kijk omhoog en te midden van boomtoppen zie ik een prachtige sterrenhemel. Ik voel me groots en klein tegelijk. Lieve Anno, dank je wel voor deze heerlijke ervaring! Jolanda

 

Traject Intimiteitscoaching en De-Armouring 

Lieve Anno en Gisela,

Ik schrijf jullie over wat ik nog altijd bij me draag: een diepe dankbaarheid voor de keren dat ik bij jullie ben geweest, bij jullie heb gelogeerd en zo ontzettend veel heb geleerd. Toen ik een jaar na mijn scheiding voor het eerst bij jullie kwam was ik verkrampt en had ik geen zelfvertrouwen. Jullie warmte, gastvrijheid en liefdevolle aandacht hebben mij heel goed gedaan. Anno, jij hebt mij met alle geduld helemaal mijn eigen tempo laten volgen. Je hebt zacht en behoedzaam pijn uit mijn lijf weggehaald van een lange geschiedenis van zelfbeschadiging en van slechte ervaringen uit relaties, je hebt mijn tranen opgevangen tijdens intensieve dearmouring. Langzaam ging ik ontspannen en kwam ik steeds dichter bij mezelf. Je hebt me zo goed op weg geholpen om veel beter in mijn lijf te gaan wonen, zelfvertrouwen te krijgen en van mijn lijf te kunnen genieten. Toen ik voor het laatst bij je was voelde ik dat ik het verder zelf zou kunnen en dat zei jij ook.
Rond die laatste keer bij jullie kwam ik een hele leuke en lieve man tegen. Er waren nog wel drempels die ik over moest, maar ik voelde de zekerheid dat ik dat zelf zou kunnen. En dat was ook zo. Inmiddels heb ik al ruim anderhalf jaar een fijne relatie met hem en ik voel me vrij en ontspannen bij hem. Zonder alles waar ik bij jullie aan gewerkt heb, was me dat niet gelukt…

Ik hoop heel erg dat het goed met jullie gaat, ook in deze vreemde tijden nu, met thuisblijven en afstand houden…
Ik geef jullie vanaf hier een hele warme knuffel en ik wens jullie het allerbeste!!!

Alle goeds,

Sabine 

 

Intimiteitscoaching en Traumaverwerking bij kanker

 

Deze zomer was ik voor een eigenwijze retraite in Anno’s bos. Tijdens deze retraite heb ik een knuffelsessie bij Anno gedaan. Ongeveer een maand later bleek dat mijn baarmoeder verwijderd moest worden. Voor de operatie ben ik 2 keer bij Anno geweest omdat ik erg veel spanning voelde in mijn buik terwijl ik juist graag wilde dat mijn baarmoeder ontspannen bleef en bij mijn lichaam bleef horen. Ook had ik erg veel angst gekregen voor de onderzoeken omdat die bij mij heel pijnkijk verliepen. Het was fijn dat ik Anno al kende en wist dat ik hem kon vertrouwen. Anno heeft door heel zachte aanraking veel spanning afgevoerd. Hij leek precies aan te voelen wat ik nodig had. Vooral de tweede keer, Anno heeft toen ook met klankschalen gewerkt wat zo subtiel was, zo had ik het nog nooit ervaren. Zo kon ik vol vertrouwen de operatiekamer ingaan. Ook na de operatie ben ik bij Anno teruggekomen. Ik had sterk het gevoel dat er iets miste in mijn buik en dat het er van binnen lelijk en rafelig uitzag. Verder was me gebleken hoe groot de angst voor inwendig onderzoek was. Ook al deed het de laatste keer helemaal geen pijn. Ook deze keer kon er veel spanning afvloeien. Anno raakte me zo zacht aan dat mijn buik het kon hebben en met zoveel respect. Het is moeilijk te zeggen wat er op zo’n moment gebeurd maar het resultaat is dat ik me daarna heel anders voel over mijn buik en ook over hoe mijn vagina er nu uitziet. Ik heb nu het gevoel dat het er netjes afgewerkt uitziet en minder het gevoel dat er iets mist. Vaak heb ik de laatste tijd mijn buik gekoesterd ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn buik en al het goede dat er in is. Ik ben altijd onzeker geweest over mijn uiterlijk, dit was nog erger geworden doordat ik er jarenlang door ziekte slecht uit heb gezien en steeds zwaarder werd. Nu ben ik 56 en vindt ik dat ik er prima uitzie en dat ik goed ben zoals ik ben ook al ben ik nu juist zwaarder geworden. Ik zie mezelf nu zoals ik ben en ik vindt het prima. Hier heeft Anno ook zeker bij geholpen. Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop Anno mij heel intiem aanraakte zonder iets van mij te willen. Dat gaf me zoveel vertrouwen. Ik ben er nog niet, ik heb nog steeds het gevoel dat ik erg zou schrikken om in de intieme zone aangeraakt te worden, mijn lichaam is daar ook nog niet aan toe. Ik vertrouw erop dat als het met respect gebeurd dat het dan ongetwijfeld goed zal komen. Zo nodig met hulp van Anno.

Liefs Harma        

Stilteretraite 

"Lieve Anno en Gisela,

We zijn acht maanden verder na de stilteretraite. Ik had me bij vertrek voorgenomen een stukje te schrijven voor op de website. Maar ik ben nog zo lang bezig geweest met het verwerken van de retraite en massage, dat ik daar nu pas de ruimte voor voel. 

Ik ben heel veel bezig geweest met mijn thema's en heb gigantisch geworsteld. 2016 is een enorm heftig jaar geweest, waarin ik soms moeite heb gehad om mezelf boven water te houden. Nu het einde van het jaar vordert, begint alles te stabiliseren en zie ik met terugwerkende kracht de ontwikkeling die ik dit jaar heb doorgemaakt. Hoeveel vriendelijker en steviger mijn zelfbeeld is geworden, hoeveel meer moed ik heb opgedaan en hoeveel dichter ik me bij mijn ware aard en mijn hart voel. 

Het moeilijkste aspect van de retraite vond ik de bijgeboekte kashmierse massage. Het naakt zijn met een man die ik nauwelijks kende, en aangeraakt worden op zo'n intieme persoonlijke wijze, het elkaar zien en het aanraken, vond ik ontzettend eng. Maar ik wilde het graag omdat ik het gevoel had dit nodig te hebben in mijn proces om trauma te gaan helen. 

Nu pas komt mijn geest tot rust omtrent dit onderwerp, en weet ik pas wat ik eruit gehaald heb en wat ik graag terug wil geven. Ik besef dat ik me schaamde tot dit moment voor het feit dat ik heb durven ontvangen en genieten van de aanraking. Alsof dat niet hoort, en zeker niet in een dergelijke context. Maar het was een diepgaande emotionele ervaring. Nu ik het langzaam voel "landen", voel ik diepe dankbaarheid en warmte voor het feit dat Anno op deze wijze voor mij heeft gezorgd en zich liefdevol beschikbaar en open heeft gesteld om dit met mij te delen. Ik had niet gedacht ooit zo'n intieme ervaring op te kunnen doen, laat staan met een vrijwel onbekende persoon. Desondanks heb ik me niet eerder zo gekend en gezien gevoeld, en heeft het een stuk heling gebracht op het fysieke en psychologische vlak. 

Ik kijk erop terug als een bijzondere, goddelijke ervaring, en heeft me een kijkje gegund in de diepte die er heel snel in de connectie tussen mensen kan ontstaan. Dank je wel dat je dit met mij hebt willen delen, Anno. 

 

Ik kijk met veel warmte, liefde en dankbaarheid terug op de dagen die ik bij en met jullie heb doorgebracht. Ik heb jullie ervaren als liefdevolle, warme mensen. Ik kom graag nog eens terug. 

 

Met liefde en dankbaarheid,

Leonie "

 

Weekendretraite met blote-voeten-wandeling

Lieve Gisela en Anno,

Wat een belevenis. Verstilling met momenten van stilte. Stilte heeft voor mij, blijkt nu, niet zozeer met niet-spreken te maken. Stilte zit diep in mij op mijn veilige plek. De uitdagingen die ik ben aangegaan, deden mij verstillen, maakten me bewust en trots op mezelf. De wandelingen met Anno, geweldig! Wat een overwinning heb ik daar op mezelf behaald. Op blote voeten door modder, moeras, zachte veengrond, grote runderpoephopen, heide, riet en ga zo maar door. De blubber waar mijn voeten in werden weggezogen en wat ik eerst zo smerig vond toen ik het zag, werd later mijn lievelingsondergrond. Heerlijk zacht aan de voetjes. Met mijn ogen dicht lopen, zowel voor- als achteruit, ik heb het allemaal gedaan. Net als houthakken, jammer dan zere schouder, gewoon doen...en hoe! Fantastisch. De heerlijke meditaties met de fijne stem van Gisela, helemaal Top! Net als de klankschaalmassage van Anno. En dan de maaltijden, zo smaakvol, zo met liefde bereid, heerlijk. Het loslaten, ritueel bij het enorme kampvuur was ook weer heel speciaal. Het vulde mijn hart met blijdschap en liefde. Voor mij waren de afgelopen 4 dagen 'thuiskomen', helemaal mezelf zijn, respectvol en liefde pur sang. Dank voor alles!!!

Warme knuffel Helma 

 

Kashmirische Tantramassage

Als een sneeuwbol
Net geschud
Verse sneeuw
Gevoelens, woorden
Fijne witte ruis
Verwarring, verwondering, verlangen

Rewind en re-play
Opnieuw beleven
Terugkijken en terugvoelen
Wat het was
Wat er was
Bevatten, omvatten, omarmen

Langzaam vloeibaar, ontdooien
Dichter bij de ander
Durven
Dichter bij mezelf
Kwetsbaar, breekbaar
Een deel van mij
Er mogen zijn

Niet durven kijken
Wel intens uitkijkend naar
Verder, meer
Verbinding
Met mezelf

 

Nynke

 

Weekendretraite

Lieve Anno en Gisela,

Bedankt voor vier bijzondere dagen. Dagen vol liefde, warmte, gastvrijheid, aarden, blote voeten, vertrouwen, rust, verstilling, loslaten en pure verwennerij! Jullie warmte en liefde voor mens en natuur is te voelen in jullie verschillende meditaties, de wandelingen en de healing. Het is ook te voelen en te zien in jullie huis en jullie prachtige bos. Een waar paradijsje op aarde. Het is te ruiken en te proeven in de heerlijke gerechten die we voorgeschoteld kregen. Met inzicht, vertrouwen en terug naar mijn basis, een nieuwe en krachtige basis (en met heerlijke recepten) keer ik huiswaarts. Ik wens ieder mens een retraite op zo'n prachtige veilige plek en zoals ik deze bij jullie heb ervaren toe. Ik zal deze in ieder geval nog eens aan mezelf als cadeau geven. Een cadeau was het in alle opzichten, nogmaals dank daarvoor.

Een warme en lieve groet op blote voeten, Sabine

 

Weekendretraite

Lieve Anno en Gisela,

Het is inmiddels anderhalve week geleden, dat ik bij jullie was en er is nog geen dag voorbij gegaan, dat ik niet aan jullie fantastische plek gedacht heb. Als ik nu een bureaustoel 'hoor' aankomen, dan denk ik aan Gisela ;-)

Het was lang geleden (als het er ooit was?) dat ik me zo heb kunnen ontspannen en zo tot rust heb kunnen komen, als ik bij jullie kon. De prachtige natuur, het in en in ontspannende programma, het heerlijke eten, de zwemvijver, de sauna en hottub, ik heb er allemaal van het begin tot het einde van genoten. De meditaties met Gisela, de vroege wandelingen met Anno. De gesprekjes in de keuken (een stilteretraite was toch een beetje te moeilijk voor me...) en de bijzondere ervaring van de behandeling van en met Anno. Maar waar ik nog het meest aan terug moet denken, is aan jullie passie, de liefde voor elkaar, de natuur, jullie prachtige plek en de liefde en warmte (zelfs letterlijk...) die ik als jullie gast gevoeld heb. Het is niet altijd makkelijk geweest, dat hebben jullie gezien, maar jullie betrokkenheid, rust en vertrouwen hebben ervoor gezorgd, dat ik mijn angsten kon overwinnen. Ik heb echt contact met jullie mogen ervaren, heel bijzonder en warm.

Bedankt voor een heel bijzonder weekend! Ik kom graag nog eens terug.

Warme groet, Maartje