Knuffel- en koestersessie

Knuffelen is aanraken en aangeraakt worden, zien en gezien worden. Een warme en liefdevolle manier om de ander te ont-moeten. Tijdens een omarming kun je je hele lijf gebruiken om met elkaar te communiceren en in verbinding te zijn.

 

Regelmatig knuffelen is gezond en belangrijk voor het algehele welbevinden. Een knuffel werkt troostend en helend.

Knuffelen voorziet in de basisbehoefte van warmte en veiligheid.

Een knuffelsessie vermindert spanning en stress, zorgt voor een lagere bloeddruk, versterkt het afweersysteem en bevordert de nachtrust. Tijdens een knuffelsessie maakt je lichaam het gelukshormoon oxytocine aan. Oxytocine bevordert het gevoel van rust, vertrouwen, veiligheid en verbondenheid, maakt je guller, socialer en meer invoelend.

 

Tijdens een knuffelsessie mag je ontspannen genieten van aandachtige aanraking. Hierbij omarm ik je met al mijn liefdevolle aandacht.

Een knuffelsessie begint met een kort gesprekje bij een kopje thee om in het hier en nu aan te komen en op elkaar af te stemmen. Als we er beiden een goed gevoel bij hebben, gaan we knuffelen. Dit kan in stilte of met ontspannende muziek op de achtergrond. We houden elkaar zo vast, als op dat moment voor beiden goed voelt. Dit kan door elkaar staand of zittend te omarmen, door hand-in-hand of gearmd te lopen, maar ook door lepeltje-lepeltje of face-to-face te liggen.

 

Een knuffelsessie van anderhalf uur vindt meestal in de warme en sfeervolle praktijkruimte plaats. Een wat uitgebreidere knuffel- en koestersessie kan óók in de houtgestookte privé hottub plaatsvinden. Het warme water van de hottub zorgt voor een nog diepere ontspanning en is de ideale omgeving om je gedragen en gekoesterd te voelen en geheeld te worden.

Het is ook mogelijk om te knuffelen na een tantrische massage of het knuffelen een onderdeel van liefde, intimiteit en seksualiteit coaching te laten zijn.