Eigen-Wijze Retraite
Het 'Bos van Anno' is de ideale plek om je in alle rust in de natuur terug te trekken en jouw retraite op je eigen-wijze manier vorm te geven.
Tijdens een eigen-wijze retraite ben je helemaal op jezelf op ons afgesloten en maximaal privacy biedende natuurterrein.

Dit kan in stilte zonder enige vorm van begeleiding, maar óók in combinatie met begeleiding, coaching, wellness, massage, behandelingen en/of therapeutische wandelingen. 
Afhankelijk van de vorm van jouw retraite, kun je vasten, je eigen sapkuur volgen of je eigen potje koken.

Je kunt gebruik maken van het buitentoilet, de verfrissende (buiten) regendouche en zwemmen in de natuurlijke zwemvijver.

Tussen 8.00 en 21.00 uur kun je gebruik maken van de badkamer op de eerste verdieping van de houten woning.
In de houtgestookte vogelobservatie-sauna en/of hottub (beide bij te boeken) kun je alle spanning van je af laten glijden en heerlijk tot rust komen.
Vanuit een hangmat tussen de bomen kun je de natuur op je in laten werken. Als je in stilte bent, kun je af en toe een ree, haas, vos of egel voorbij zien komen of een groene of roodbonte specht het nest in en uit zien gaan.
's Avonds is het heerlijk vertoeven bij een zelfgestookt kampvuurtje.


Ook voor een naturistische retraite ben je bij ons aan het juiste adres. Op het hele afgesloten natuurterrein, uitgezonderd de oprit, mag je overal in je blootje lopen.            
We laten je bij aanmelding een vragenformulier invullen, zodat we beter op jouw persoonlijke behoeftes kunnen inspelen.
 
De boshut

Op een rustig plekje midden in 'Het bos van Anno' vind je de eenvoudige en prikkelarme boshut (géén wifi) van 12 m2 met houten veranda en vuurplaats. De boshut wordt elektrisch verwarmd en is voorzien van een 2-persoons opgemaakt bed (140x200 cm), tafel met 2 stoelen, cd-speler, koelkast met vriesvak, waterkoker, kruik, dubbele elektrische kookplaat, eet-, drink- en kookgerei. Op een mooie plek tussen de bomen kun je de hangmat ophangen en heerlijk genieten van de rust en stilte in het bos. Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van het buitentoilet en de badkamer op de eerste verdieping van de houten woning.

De pipowagen

De knusse pipowagen staat op een beschut plekje in het bos en kijkt uit over een stukje rustgebied voor het wild. Direct voor de deur kun je je hangmat tussen de bomen hangen. De pipowagen wordt elektrisch verwarmd en is voorzien van een opgemaakt 2-persoons bed (180x200 cm), tafel met 2 stoelen, elektrische kookplaat, waterkoker, mini-koelkastje, eet- en drink- en kookgerei.

Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van het composttoilet direct naast de pipowagen en de badkamer op de eerste verdieping van de houten woning.


Kamperen in het bos of aan het water

Voor nog meer natuurbeleving is het óók mogelijk om in je eigen tentje of ander kampeermiddel op een plek naar keuze te overnachten. Je kunt gebruik maken van de buitenkeuken, vuurplaats en 2-persoons hangmat. De sauna en/of hottub kun je bijboeken.
Het is ook mogelijk om tijdens je verblijf op een kampvuurtje te koken. Je kunt de aanwezige vuurvaste pannen aan de driepoot boven het vuur hangen of op een vuurrooster koken. 

Tarieven Eigen-Wijze Retraite:

- 1 persoon met verblijf in boshut óf pipowagen (incl. bedengoed en eindschoonmaak): 3 dagen €160,- Extra dag €45,- 

- 2 personen in boshut óf pipowagen (incl. beddengoed en eindschoonmaak): 3 dagen €100,- pp. Extra dag: €35,- pp. 

- 2 personen met verblijf in eigen kampeermiddel: 3 dagen €70,- pp. Extra dag €25,- pp.

Toeristenbelasting en Milieuheffing €3,- pp. per nacht. 

Aankomst: eerste dag vanaf 14.00 uur, vertrek: laatste dag voor 11.00 uur. Bij voldoende ruimte kan er (tegen meerprijs) worden afgeweken van de standaard aankomst en vertrektijd.

 

Bij te boeken:

- Privégebruik houtgestookte sauna (3 uur): €20,-/2 pers. €30,-

- Privégebruik houtgestookte hottub (3 uur): €40,-/2 pers. €60,-

- Combinatie sauna én hottub (3 uur): €50,-/2 pers.€75,-

- Hout voor kampvuur €10,- per kruiwagen.

- Fietshuur €10,- pp. per verblijf. 

- Verse smoothie, fruit- of groentesap €5,-

- Alle maaltijden (vegetarisch), koffie/thee en fruit: €45,- per dag.

- Detox sapkuur: €45,- per dag.

- Blote-voeten wandeling door het moeras: 1 persoon €150,-/2 personen €200,-

- Loslaatritueel bij het vuur: 1 persoon €150,-/2 personen €200,-

- Sessie Tantra, Massage of Coaching in overleg.

 

Algemene voorwaarden
Annulering: Bij annulering van je retraite tot 2 weken van tevoren wordt 25 % van de totaalsom berekend, binnen 2 weken 50 % en binnen één week 100 %.

Tarieven voor particulieren inclusief btw, voor bedrijven en ondernemers exclusief btw.