Het Bos van Anno » Eigen-Wijze Retraite

Eigen-Wijze retraite
Het 'Bos van Anno' is de ideale plek om je in alle rust in de natuur terug te trekken om jouw retraite, op je eigen-wijze manier, vorm te geven.
Tijdens een eigen-wijze retraite ben je helemaal alleen en op jezelf (of samen met je reisgenoot) in het bos op ons afgesloten natuurterrein. Dit kan in stilte zonder enige vorm van begeleiding, maar ook in combinatie met begeleiding, coaching, wellness, behandelingen en/of therapeutische wandelingen.
Je kunt vasten, een sapkuur volgen of je eigen potje koken. Afhankelijk van het seizoen, kun je fruit, bessen, frambozen, aardbeien en noten plukken of rapen. Op verzoek staat er 's morgens een versgebakken broodje naar keuze voor je klaar.
Je kunt gebruik maken van het buitentoilet, de verfrissende (buiten) regendouche en zwemmen of snorkelen in de natuurlijke zwemvijver.
Als we thuis zijn, kun je - tussen 8.00 uur en 20.00 uur - gebruik maken van de badkamer op de eerste verdieping van de houten woning.
In de houtgestookte vogelobservatie-sauna en/of hottub kun je alle spanning van je af laten glijden en heerlijk tot rust komen.
Vanuit een hangmat tussen de bomen kun je de natuur op je in laten werken. Als je stil bent kun je soms een ree, haas, vos of egel voorbij zien komen of een groene of roodbonte specht het nest in en uit zien gaan.
's Avonds is het heerlijk vertoeven bij een zelfgestookt kampvuurtje. Hiervoor kun je zelf je eigen brandhout hakken.
Ook voor een naturistische retraite ben je bij ons aan het juiste adres. Op het afgesloten natuurterrein, uitgezonderd de oprit, kun je gewoon in je blootje lopen.            
We laten je bij aanmelding een vragenformulier invullen, zodat we beter op jouw persoonlijke behoeftes kunnen inspelen.
 
De boshut

Op een rustig plekje midden in 'Het bos van Anno' vind je de eenvoudige en prikkelarme boshut van 12 m2 met houten veranda en vuurplaats. De boshut is voorzien van een 2-persoons bed met drukverlagend matras van 140x200 cm, tafel en stoelen, cd-speler, koelkast met vriesvak, waterkoker, elektrische kookplaat en eet-, drink- en kookgerei. Op een mooie plek tussen de bomen kun je een hangmat ophangen en heerlijk genieten van de rust en stilte in het bos. De boshut kan door middel van elektrische kachels verwarmd worden tot ca 15 graden boven de buitentemperatuur.