Thuiskomen in je man-zijn

Er ligt een belangrijke taak voor mannen om opnieuw invulling te geven aan een veranderende samenleving, waarin zorg en broederschap de basis vormen in plaats van competitie en wantrouwen. Een samenleving die mannen in hun kracht zet in plaats van ze daar uit haalt, waarin mannen betrokken zijn in plaats van onverschillig. Waarin mannen zich gezien en gesteund voelen. Waar mannen kunnen praten, verbinden, voelen, hun emoties uitten en vooral man kunnen zijn. De oer-essentie van het man-zijn kunnen en mogen ervaren.

 

De mannencirkel ondersteunt je om als man volledig jezelf te worden en te zijn. Als je deze confrontatie met jezelf aangaat, word je je bewust van hoe je als man in de wereld staat. Thuiskomen als man doe je bij andere mannen, terwijl je de relatie met jezelf en anderen zuivert. Dat doe je door met je blote voeten op de aarde te staan, de hitte van het vuur te voelen, de sterren boven je hoofd te zien, rond het vuur te dansen, te zingen, te drummen, te stampen en te brullen. Door andere mannen te ontmoeten, in eerlijkheid, vanuit respect en broederschap.

Op deze avond met andere mannen kun je je verhaal doen, je grenzen verkennen en contact maken met jouw vitaliteit, jouw passie en jouw missie. Er is alle ruimte en gelegenheid voor alles wat ons mannen werkelijk bezighoudt, om je uit te spreken en je eigen vragen te onderzoeken.

 

Om een veilige plek te creëren, maken we afspraken met elkaar. Wat we als mannen onder elkaar rond het vuur bespreken blijft onder ons, tenzij we elkaar toestemming geven om hierover ook buiten de groep te praten. Dit doen we niet, omdat we geheimen hebben, maar omdat dit iedere man in staat stelt vrij te praten over wat hem bezig houdt. Zo steunen wij elkaar en geven we elkaar de ruimte. Met z’n allen creëren we een veilige plek, waar iedere man zichzelf kan zijn en zijn gevoelens en emoties kan uiten, zonder zich zorgen te hoeven maken over het oordeel van anderen.

 

Trek onbrandbare kleding aan (geen fleece) en houd rekening met de weersomstandigheden. Ook bij slecht weer gaat de mannencirkel gewoon door. Akoestische instrumenten en (sjamanen)drums zijn van harte welkom om ons te vergezellen.

 

Mannencirkels bestaan al eeuwen maar zijn in de westerse maatschappij in de vergetelheid geraakt. De laatste decennia komen deze cirkels weer vaker tot stand. Van mannen wordt tegenwoordig immers meer verwacht dan alleen maar werken, vechten en kinderen verwekken. Ook mannen dienen nu mee te helpen aan de opvoeding en het huishouden. Mannen dienen zich emotioneel te ontwikkelen en het liefst ook spiritueel.

 

We ontsteken het vuur om  19.00 uur.

Deelname mannencirkel

- Vergoeding voor thee, soep, brandhout en locatie € 20,- pp.

Neem wat lekkers of te drinken mee om bij het vuur te delen.