Het Bos van Anno » Nature Vision Quest

Met de natuur als spiegel voor de ziel

Een Nature Vision Quest is een intens en diepgaand overgangsritueel in de natuur, om antwoord op de meest belangrijke vraag van dit moment te krijgen. Het gaat over een kentering in je leven, over loslaten en ruimte scheppen, over een nieuw pad die je in wilt slaan en het opdoen van nieuwe inspiratie en levensenergie. Tijdens je Nature Vision Quest wordt het je duidelijk welke talenten je hebt en welk pad je dient te volgen om deze talenten te ontplooien.

Tijdens een Nature Vision Quest ben je drie dagen én drie nachten alleen in de natuur, met de natuur als spiegel voor je ziel. Om te vasten, te bidden, te dromen en te vragen om een visioen, een inzicht voor je leven en je weer te verbinden met je bron en diepste verlangen.

Het vasten en het alleen met jezelf zijn in de natuur maken je stil en ontvankelijk voor nieuwe inzichten. Je ziet je angsten onder ogen, oude herinneringen en verdrongen emoties komen aan de oppervlakte en kunnen verwerkt worden, er komt ruimte voor nieuwe inzichten die naar een nieuwe betekenisvolle richting in je leven leiden. Je ontdekt de essentie van je bestaan en wat je nodig hebt om je verlangen voluit te leven.

 

We beginnen een Nature Vision Quest met een gesprekje bij een kopje thee, gevolgd door een rondleiding door het bos. Je zoekt een plekje uit en wordt ritueel gereinigd. Na het uitspreken van je intentie baken je je krachtcirkel - met een doorsnee van ca 2,5 meter - af met een lint en zet je je tarp tegen de regen op.

Tijdens de drie dagen en nachten in afzondering binnen jouw krachtcirkel heb je geen telefoon, boeken of tent ter beschikking, wél een tarp, en zeiltje en je eigen slaapspullen. Wij zijn op de achtergrond aanwezig, bewaken jouw veiligheid, zorgen voor drinkwater en houden (op afstand) contact.

De derde en laatste nacht blijf je waken en ga je door een ritueel proces van sterven en opnieuw geboren worden heen. Neem je eigen sjamanendrum of ratel mee om jouw persoonlijke proces kracht bij te zetten. 

De volgende ochtend doorbreek je jouw krachtcirkel, neem je afscheid van je krachtplek en stap je als herboren de wereld in.

Rond het kampvuur kun je wat vegetarische soep, fruit en salade nuttigen en is er ruimte om ervaringen en inzichten te delen.

Langzaam bereid je je voor op de terugkeer in de buitenwereld.

We bieden de mogelijkheid om - als kers op de taart - bij te komen en na te genieten in het warme water van de houtgestookte hottub, direct grenzend aan de natuurlijke zwemvijver.

Het is fijn om aansluitend aan je Quest een overnachting met ontbijt in de boshut of groepsruimte bij te boeken zodat je weer fit en uitgerust de buitenwereld in kunt stappen.

 

Bij een Vision Quest mét zweethut baken je vóór de ceremonie jouw plekje met een lint af en zet je je tarp op. Na de zweethutceremonie zoek je jouw plekje in het bos op en ga je de stilte in.

 

Een Nature Vision Quest van 3 dagen én nachten zónder zweethut vooraf, mét soep en kampvuur na afloop, kun je alleen of samen met een andere gelijkgestemde boeken. De kosten hiervoor bedragen: € 260,- pp.

Toeslag hottub na afloop: voor 1 of 2 personen € 60,-

 

Een Nature Vision Quest mét zweethut én kampvuur, kun je individueel en aansluitend op een zweethutceremonie boeken. Deelname: € 340,- pp.

Toeslag hottub na afloop: voor 1 of 2 personen € 60,-

Vanaf 3 personen: € 25,- pp.

 

Ivm het Coronavirus geven we momenteel geen normale zweethutceremonies.

Wél kunnen we voor een groepje van 3 tot 5 deelnemers een Nature Vision Quest mét zweethutceremonie, kampvuur (en eventueel hottub) organiseren.

Deelname: € 380,- pp. Data in overleg.

Vanaf 3 personen: € 25,- pp.

 

Overnachting na afloop van jouw Quest in de groepsruimte of je eigen kampeermiddel inclusief ontbijt: € 40,- pp. (opgemaakt bed € 5,- pp.)

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb