Het Bos van Anno » Nature Vision Quest

Met de natuur als spiegel voor de ziel

Een Nature Vision Quest is een intens en diepgaand overgangsritueel in de natuur om antwoord op de meest belangrijke vraag van dit moment te krijgen. Het gaat over een kentering in je leven, over loslaten en ruimte scheppen, over een nieuw pad die je in wilt slaan en het opdoen van nieuwe inspiratie en levensenergie. Tijdens je Nature Vision Quest wordt het je duidelijk welke talenten je hebt en welk pad je dient te volgen om deze talenten te ontplooien.

Tijdens een Nature Vision Quest ben je drie dagen én drie nachten alleen in de natuur, met de natuur als spiegel voor je ziel. Om te vasten, te bidden, te dromen en te vragen om een visioen, een inzicht voor je leven en je weer te verbinden met je bron en diepste verlangen.

Het vasten en het alleen met jezelf zijn in de natuur maken je stil en ontvankelijk voor nieuwe inzichten. Je ziet je angsten onder ogen, oude herinneringen en verdrongen emoties komen aan de oppervlakte en kunnen verwerkt worden, er komt ruimte voor nieuwe inzichten die naar een nieuwe betekenisvolle richting in je leven leiden. Je ontdekt de essentie van je bestaan en wat je nodig hebt om je verlangen voluit te leven.

 

We beginnen een Vision Quest met een gesprek en rondleiding door het bos. Na het ritueel reinigen en het uitspreken van je intentie baken je jouw cirkel met een doorsnee van 2,5 meter af en zet je je tarp tegen de regen op.

Tijdens de drie dagen en nachten in afzondering binnen jouw cirkel, heb je geen telefoon, boeken of tent, maar alleen een tarp, grondzeil en slaapspullen tot je beschikking.

Wij zijn op de achtergrond aanwezig, bewaken de veiligheid, zorgen voor drinkwater en houden contact.

De derde en laatste nacht blijf je waken en ga je door een ritueel proces van sterven en opnieuw geboren worden heen. 

De volgende ochtend doorbreek je de krachtcirkel, neem je afscheid van je krachtplek en stap je als herboren de wereld in.

Rond het kampvuur kun je wat soep, brood en fruit nuttigen en is er ruimte om ervaringen en inzichten te delen. Langzaam bereid je je voor op de terugkeer in de buitenwereld.

 

Bij een Vision Quest mét zweethut baken je vóór de ceremonie jouw plekje in het bos af. Na de zweethutceremonie zoek je je eigen plekje in het bos op en ga je de stilte in.

 

Een Nature Vision Quest van 3 dagen én nachten kun je alleen of samen met een andere gelijkgestemde boeken.

De kosten hiervoor bedragen € 250,- pp.

 

Een Nature Vision Quest mét vooraf een zweethut kun je aansluitend op een zweethutceremonie boeken óf samen met minimaal 2 andere gelijkgestemden.

De kosten hiervoor bedragen € 340,- pp.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb