Met de natuur als spiegel voor de ziel

Een Nature Vision Quest is een intens en diepgaand overgangsritueel in de natuur om antwoord op de meest belangrijke vraag van dit moment te krijgen. Het gaat over jezelf ont-moeten, een kentering in je leven, over loslaten en ruimte scheppen, over een nieuw pad die je in wilt slaan en het opdoen van nieuwe inspiratie en levensenergie.

Tijdens je Nature Vision Quest wordt het je duidelijk welke talenten je hebt en welk pad je dient te volgen om deze talenten te ontplooien.

Tijdens deze 5-daagse Nature Vision Quest ben je drie dagen én drie nachten alleen in de natuur, met de natuur als spiegel voor je ziel. Om te vasten, te bidden, te dromen en te vragen om een visioen, een nieuw inzicht om je leven verder vorm te geven en je (weer) te verbinden met je bron en diepste verlangen.

Het vasten en het alleen met jezelf zijn in de natuur, maken je stil en ontvankelijk voor nieuwe inzichten. Je ziet je angsten onder ogen, oude herinneringen en verdrongen emoties komen aan de oppervlakte en krijgen ruimte om verwerkt te worden en er komt ruimte voor nieuwe inzichten die naar een nieuwe betekenisvolle richting in je leven leiden. Je ontdekt de essentie van je bestaan en wat je nodig hebt om je verlangen(s) voluit te leven.

Een maand voor aanvang van je Quest ontvang je van ons een mail over hoe je je het beste kunt voorbereiden op je Quest.

 

We beginnen een Nature Vision Quest met een deelronde bij een kopje thee, gevolgd door een rondleiding door het bos. Na het opschrijven/uitspreken van je intentie baken je je krachtcirkel af met een lint en zet je je tarp tegen de regen op. Onder de tarp installeer je je bivak bestaande uit een hangmat, matrasje op een stukje zeil en slaapzak/dekbed.

Hierna begint de zweethutceremonie (bij 4 tot 6 deelnemers) of saunaceremonie (bij 1 tot 3 deelnemers). Na afloop van de ceremonie in zweethut óf sauna wordt je ritueel naar je krachtplek begeleid, sluit je van binnenuit je krachtcirkel en gaat de stilte in.

Tijdens de drie dagen en nachten in afzondering binnen jouw eigen krachtcirkel, heb je alleen het hoogstnoodzakelijke ter beschikking. Dus géén telefoon, laptop, boeken of andere dingen die je afleiden om naar binnen te gaan en je eigen proces te volgen. Je mag natuurlijk wel een schriftje en schrijfgerei meenemen om je proces op te schrijven. Wij zijn op de achtergrond aanwezig voor support en bewaken jouw veiligheid, zorgen voor drinkwater en houden (op afstand) contact.

De derde nacht van je quest blijf je waken en ga je door een ritueel proces van sterven en opnieuw geboren worden heen. Neem je eigen stem, drum, ratel of ander instrument mee om dit proces kracht bij te zetten. De volgende ochtend heb je alle tijd om te slapen en alles te laten bezinken.

Eind van de volgende middag neem je afscheid van je krachtplek, doorbreek je de krachtcirkel en wordt je ritueel opgehaald.

Bij het kampvuur kun je een lichte maaltijd nuttigen (soep, rauwkost en fruit) en is er ruimte om ervaringen en inzichten te delen. Hierna kun je nog even na te genieten in het warme water van de houtgestookte hottub. 

Aansluitend aan je Quest overnacht je in de boshut of (bij meer deelnemers) in de groepsruimte. Na het ontbijt ben je klaar om weer fit en uitgerust de buitenwereld in te stappen.

 

Deelname 5 dagen Nature Vision Quest: 

5-daagse Nature Vision Quest (3 dagen/3 nachten solo) met vooraf een zweethutceremonie (bij 4 tot 6 deelnemers) of een saunaceremonie (bij 1 tot 3 deelnemers) en na afloop kampvuur, maaltijd, hottub en zwemvijver, laatste overnachting in de groepsruimte & ontbijt: €480,- pp* (inclusief gebruik tarp, hangmat en zeil).

* toeslag individuele quest €60,-

* toeslag laatste nacht in de boshut (2-persoonsbed) €20,- pp.

Tarieven voor particulieren inclusief btw, voor bedrijven en ondernemers exclusief btw.