Zweethutceremonie

Een zweethutceremonie is een oeroud sjamanistisch reinigingsritueel, die bij veel oorspronkelijke natuurvolken nog steeds in gebruik is. De ceremonie helpt je om jezelf op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau te reinigen. Een zweethutceremonie zorgt voor diepe ontspanning en maakt je dankbaar voor al wat leeft.

In de hut worden de vier elementen - aarde, water, vuur en lucht - samengebracht. Met de krachten van de vier windrichtingen, hemel en aarde én de richting die je hart aangeeft, word je wakker in je zintuigen en kun je jezelf in alle volheid ervaren en je openstellen voor heling.

Werkwijze
We beginnen de zweethutceremonie om 10.00 uur met een korte deel– en kennismakingsronde. Hierna beginnen de voorbereidingen voor het bouwen van het vuur en de steenceremonie. We hakken het hout en dekken de koepelvormige zweethut, gebouwd van wilgentakken, af met meerdere lagen dekens en een dekzeil. Dan volgt de steenceremonie, waarbij je je eigen intenties aan de stenen mee mag geven. Daarna maken we gezamenlijk het vuur aan en worden de stenen verhit. Langzaam gaan we met onze aandacht steeds meer naar binnen en verbinden ons met de groep. Als de stenen heet genoeg zijn, gaan we de zweethut in en wordt de deur gesloten. De gloeiende stenen worden tijdens de ceremonie één voor één naar binnen gebracht. Op de gloed van de basaltstenen na is het binnen aardedonker, waardoor het gevoel voor tijd en ruimte verdwijnt. Je bent weer terug in de schoot van Moeder Aarde, terug bij de oerbron.

De zweethutceremonie bestaat uit vier ronden, ieder met een eigen thema. Tussen de ronden gaat de deur open, kun je wat drinken en eventueel naar buiten. Je kunt afkoelen onder de regendouche of een verfrissende duik in de natuurlijke zwemvijver nemen.

Een zweethutceremonie helpt je om ontvankelijk te worden voor de heling, die je vraagt. Je kunt steun en heling vragen voor wat op dat moment aandacht nodig heeft. Je bent welkom met alles wat er op dat moment is en mag je ervaringen delen en je dankbaarheid uitspreken. Thuiskomen in jezelf, om na de ceremonie als herboren je eigen pad te vervolgen. Voor het gezamenlijk feestmaal (niet voor deelnemers Nature Vision Quest) na de ceremonie (potluck) neemt iedereen wat lekkers mee om met elkaar te delen. Na afloop ruimen we alles gezamenlijk op.

 

Praktische info

Je hebt twee handdoeken nodig, één om op te zitten en één om je mee af te drogen na de hut. Trek stevige schoenen en onbrandbare kleding aan (géén fleece), die vies mogen worden en houd rekening met de weersomstandigheden. Ook bij regen, wind, sneeuw of hagel gaat de hut gewoon door. 

We raden je aan om voor aanvang van de zweethutceremonie niet of nauwelijks te eten en vooral na de zweethut veel water of thee te drinken voor een nog diepere reiniging op alle levels.

Neem wat lekkers mee om tijdens het feestmaal na de zweethutceremonie

met elkaar te delen. Voor kruidenthee, water, zelfgebakken brood en vegetarische soep wordt gezorgd.

 

Bij deze niet-traditionele zweethut staat heling, eenheid en verbinding voorop en zijn zowel mannen als vrouwen welkom. We gaan in principe ongekleed de hut in. Als jij je daar prettiger bij voelt, kun je een broekje aanhouden of een handdoek om je heen slaan.

Iedereen met een goede gezondheid kan aan deze zweethutceremonie deelnemen. Neem bij lichamelijke en/of psychische klachten of medicijngebruik van te voren even contact met ons op.

 

Agenda zweethutceremonie:

- Voor groepen vanaf 6 personen datum in overleg. 

We beginnen de zweethutceremonie om 10.00 uur en eindigen om ca 20.30 uur. Inloop met kruidenthee en koffie vanaf 9.30 uur.

* Bij het bouwen van een nieuwe zweethut beginnen we om 9.00 uur en eindigen we om ca 21.30 uur. Inloop met kruidenthee en koffie vanaf 8.30 uur.

 

 Na een zweethut is het fijn om niet gelijk weer van alles te moeten. Gun jezelf de tijd om de stilte en rust in jezelf te ervaren en te landen. We bieden je de mogelijkheid om voor of na de zweethut te blijven overnachten.

 

Tarieven:

- Zweethutceremonie incl. koffie, thee en soep*: €100,- pp.

- Zweethut bouwen/inwijden incl. koffie/thee/soep*: €110,- pp.

- Overnachting in groepsruimte/eigen tent & ontbijt €45,- pp.

- Overnachting privékamer 2 x 1-persoonsbed óf 2-persoonsbed & ontbijt €55,- pp.

- Overnachting in boshut of pipowagen (2 personen) & ontbijt €70,- pp.

* na afloop van de ceremonie delen we een gezamenlijk feestmaal. Deze wordt samengesteld uit wat de deelnemers hebben meegenomen.

* Tarieven voor particulieren inclusief btw, voor bedrijven en ondernemers exclusief btw.

 

Voorwaarden:

Deelname aan de zweethutceremonie geschiedt geheel op eigen risico.

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor materiële of immateriële schade tijdens je verblijf op ons terrein.

Een zweethut gaat door bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers.

Vanaf 12 deelnemers kunnen er 2 zweethutten worden gebruikt. 

Het hek gaat tijdens de ceremonie op slot om maximale rust en privacy tijdens de zweethut te garanderen.

 

Locatie zweethutceremonie:

Het bos van Anno

Mosweg 27

7891 RE Klazienaveen

tel: 0591-677687