Het Bos van Anno » Zweethutceremonie

Zweethutceremonie

Een zweethutceremonie is een oeroud sjamanistich reinigingsritueel, die bij veel oorspronkelijke natuurvolken nog steeds in gebruik is. De ceremonie helpt je om jezelf op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau te reinigen. Een zweethutceremonie zorgt voor diepe ontspanning en maakt je dankbaar voor al wat leeft.

In de hut worden de vier elementen - aarde, water, vuur en lucht - samengebracht. Met de krachten van de vier windrichtingen, hemel en aarde én de richting die je hart aangeeft, word je wakker in je zintuigen en kun je jezelf in alle volheid ervaren en je openstellen voor heling.

Werkwijze
We beginnen de zweethutceremonie om 10.00 uur met een korte deel– en kennismakingsronde. Hierna beginnen de voorbereidingen voor het vuur en de steenceremonie. We dekken de koepelvormige zweethut, gebouwd van wilgentakken, af met meerdere lagen dekens en een dekzeil. Dan volgt de steenceremonie, waarbij je je eigen intenties aan de stenen mee mag geven. Daarna maken we gezamenlijk het vuur aan en worden de stenen verhit. Langzaam gaan we met onze aandacht steeds meer naar binnen en verbinden ons met de groep. Als de stenen heet genoeg zijn, gaan we de zweethut in en wordt de deur gesloten. De gloeiende stenen worden
tijdens de ceremonie één voor één naar binnen gebracht. Op de gloed van de basaltstenen na is het binnen aardedonker, waardoor het gevoel voor tijd en ruimte verdwijnt. Je bent weer terug in de schoot van Moeder Aarde, terug bij de oerbron.

De zweethutceremonie bestaat uit vier ronden, ieder met een eigen thema.Tussen de ronden gaat de deur open, kun je saliethee drinken en eventueel naar buiten. Je kunt afkoelen onder de regendouche of een verfrissende duik in de natuurlijke zwemvijver nemen.

Een zweethutceremonie helpt je om ontvankelijk te worden voor de heling, die je vraagt. Je kunt steun en heling vragen voor wat op dat moment aandacht nodig heeft. Je bent welkom met alles wat er op dat moment is en mag je ervaringen delen en je dankbaarheid uitspreken. Thuiskomen in jezelf, om na de ceremonie als herboren je eigen pad te vervolgen. Voor het gezamenlijk feestmaal na de ceremonie,
neemt iedereen wat lekkers te eten/drinken mee om te delen. Na afloop ruimen we samen alles op.

 

Praktische info

Je hebt twee handdoeken nodig, één om op te zitten en één om je mee af te drogen na de hut. Ook is het fijn om een grote badhanddoek of dekentje mee te nemen om na de hut om je heen te kunnen slaan.

Trek stevige schoenen en kleding aan, die vies mogen worden en zorg dat je warm genoeg gekleed bent. Ook bij slecht weer gaat de hut door. 

We raden je aan om minimaal 12 uur voor aanvang van de zweethutceremonie niet of nauwelijks te eten en vooral na de zweethut veel water of thee te drinken voor een nog diepere reiniging op alle levels.

Neem wat lekkers mee om tijdens het feestmaal na de zweethutceremonie

met elkaar te delen. Wij zorgen voor kruidenthee, saliewater, fruit, zelfgebakken brood en vegetarische soep.

 

Bij deze niet-traditionele zweethut staat heling, eenheid en verbinding voorop en zijn zowel mannen als vrouwen welkom. We gaan in principe ongekleed de hut in. Als jij je daar prettiger bij voelt, kun je een broekje aanhouden of een handdoek om je heen slaan.

Iedereen met een goede gezondheid kan aan deze zweethutceremonie deelnemen. Neem bij lichamelijke en/of psychische klachten óf medicijngebruik van te voren even contact met ons op.

 

Agenda gemengde zweethutceremonie

 

- zaterdag 10 maart 2018

- zaterdag 9 juni 2018

- zaterdag 8 september 2018

- zaterdag 8 december 2018

- voor groepen (6 tot 11 deelnemers) datum in overleg.

 

We beginnen de ceremonie om 10.00 uur en eindigen om ca 21.00 uur. Inloop met kruidenthee en koffie vanaf 9.30 uur.

 

*Bij het bouwen van een nieuwe zweethut, beginnen we op zaterdagmiddag om 15.00 uur en eindigen we zondagmiddag om ca 15.00 uur. Inloop met kruidenthee en koffie vanaf 14.30 uur. Het bouwen van een nieuwe zweethut is een groepsproces waarbij alle deelnemers blijven overnachten.

 

 Na een zweethut is het fijn om niet gelijk weer van alles te moeten. Gun jezelf de tijd om de stilte en rust in jezelf te ervaren en te landen. We bieden je de mogelijkheid om na de zweethut bij ons te overnachten.

 

Tarieven:

- Deelname zweethutceremonie incl. koffie, thee, brood, fruit en soep € 65,- 

- Deelname zweethutceremonie incl. koffie, thee, brood, fruit, soep met overnachting in de houten woning of je eigen kampeermiddel € 105,-

- Deelname zweethutceremonie incl. koffie, thee, brood, fruit, soep met overnachting in de boshut (maart t/m november) € 145,- 

 

Deelname aan de zweethutceremonie geschiedt geheel op eigen risico. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor materiële of immateriële schade tijdens je verblijf op ons terrein.

Een zweethut gaat door bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers.

Je kunt je aanmelden via de contactpagina.

Om maximale rust en privacy tijdens de hut te garanderen, gaat het hek tijdens de ceremonie op slot.

 

Locatie zweethutceremonie:

Het bos van Anno

Mosweg 27

7891 RE Klazienaveen

tel: 0591-67768